DORDRECHT –  FC Dordrecht wacht na ruim 180 minuten voetbal aan de  Krommedijk nog op de eerste thuispunten. Na de eerdere nederlaag tegen PEC Zwolle op eigen terrein bleek vanavond AZ te sterk: 1-3.
Steven Berghuis maakte het verschil in het voordeel van de Alkmaarders. Dordrecht had geen antwoord op de intelligente steekpasses van de aanvaller en keek daardoor halverwege al tegen een 0-2 achterstand aan. Bij het eerste doelpunt leek Berghuis zich vast te lopen, maar het tegendeel was  waar. Hij zette Guus Hupperts vrij voor doelman Kurto en in twee instanties verdween de bal achter de doellijn: 0-1. Bij de  tweede treffer dreef Robin Gosens een solo te ver door, hij raakte de bal kwijt, AZ schakelde bliksemsnel om en Berghuis lanceerde Tankovic, die de bal over Kurto stiftte: 0-2.
In deel twee gaf Mart Lieder Dordrecht hoop, toen hij een vrije doortocht kreeg en overtuigend afrondde: 1-2. Maar Berghuis zelf bracht het verschil terug op twee: 1-3 na een uur spel. De uitblinker verdween even later geblesseerd  naar de kant na een overtreding van Iliass  Haddad, maar de zege kwam niet wezenlijk in gevaar, ondanks dat Dordrecht aandrong en nog een paar aardige kansen  kreeg.
Na vier wedstrijden heeft het team van Ernie  Brandts vier punten. Over twee weken speelt Dordrecht thuis tegen NAC Breda.