DORDRECHT – FC Dordrecht had vrijdag een valse start in het Jupiler League seizoen 2017-2018. Fortuna Sittard was met 5-1 te sterk voor de equipe van trainer De Nooijer. Feyenoord-huurling Gustavo Hamer wist de Dordtse eer op Limburgs terrein nog wel enigszins te redden. De hoog uitgevallen verliesbeurt was een bittere pil voor zowel de club als de supporters, aangezien de resultaten in de oefenwedstrijden een andere opening van het seizoen hadden doen vermoeden.
Uiteraard is de selectie van de Krommedijkploeg gebrand op revanche die er komende vrijdag moet komen als FC Dordrecht de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gaat spelen met Jong FC Utrecht als tegenstander. De opponent uit de Domstad begon zijn tweede seizoen in de Jupiler League met een 0-3 thuisnederlaag tegen FC Oss. De formatie van trainer Robin Pronk heeft derhalve ook iets goed te maken en zal meer dan gemotiveerd zijn opwachting maken op het Dordtse kunstgras.
Stankov
Bij FC Dordrecht heeft Sai van Wermeskerken eerder deze week de Krommedijk verlaten. In Friesland vervolgt de talentvolle rechtsback zijn loopbaan in het profvoetbal bij Cambuur Leeuwarden. De vervanger voor de opgestapte Van Wermeskerken werd dinsdag vastgelegd in de persoon van Antonio Stankov. De ervaren Macedonische rechtsback komt over van Achilles’29 en speelde eerder onder andere voor Roda JC en FC Oss. Achter de schermen wordt aan de Krommedijk bovendien hard gewerkt om nog een nieuwe speler naar de Merwestad te halen. Afwachten wie dan uit de hoge hoed te voorschijn zal komen.
Scheidsrechter Kooij fluit vrijdagavond om 20.00 uur in het Riwal Hoogwerkers Stadion voor de aftrap van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht.