DORDRECHT – Met de Dordt Centraal Indoor Cup wordt een oude traditie nieuw leven ingeblazen; die van een zaalvoetbaltoernooi in de laatste week van het jaar voor voetbalclubs uit de regio. Het vorige initiatief verdween met de sloop van Sporthal Wielwijk. Op maandag 29 en zondag 30 december is de eerste editie van een nieuwe serie in de hal van de Dordtse korfbalclub DeetosSnel.

Aan het toernooi kunnen zestien teams meedoen. Clubs uit de Drechtsteden krijgen het voorkeursrecht om in te schrijven. De teams mogen naar eigen inzicht ingedeeld worden, als de spelers maar lid zijn van de betreffende club. Het kan dus ook gaan om een gelegenheidsteam dat uit verschillende seniorenelftallen is samengesteld. De teams moeten uitkomen in hun clubkleuren. Er wordt gespeeld in vier poules. De bovenste twee van de poules gaan de naar de finalepoule. De andere teams verdelen in verliezerspoule de plaatsen negen tot en met zestien.

Geschikte locatie

Voor het toernooi is organisator Fast Forward, dat ook diverse andere sporttoernooien organiseert, op zoek gegaan naar een geschikte locatie. De nieuwe DeetosSnel-hal leent zich er perfect voor. Door de omvang van de hal kan er op twee velden tegelijk gespeeld worden. Daarnaast lenen de andere faciliteiten in de hal zich prima voor onder meer het serveren van een toernooimaaltijd. Daarnaast zullen er allerlei activiteiten rond het toernooi georganiseerd worden. Ook de ijsbaan ligt bijvoorbeeld weer voor de deur.

Jeugd

De wedstrijden worden beide dagen gespeeld tussen 19.00 en 22.00 uur. De wedstrijden duren twintig minuten, er wordt vijf tegen vijf gespeeld. Op beide toernooidagen speelt ’s middags de E- en C-jeugd een toernooi. Ook hier kunnen zestien teams meedoen.

In de aanloop naar het toernooi zal Dordt Centraal als naamgever regelmatig updates brengen.