ZWIJNDRCEHT/PAPENDRECHT – Hospice De Cirkel, met twee vestigingen ten behoeve van inwoners van de Zwijndrechtse Waard en van de Alblasserwaard, heeft een eigen Stichting Vrienden van de hospice. In het bestuur van de stichting zijn volgens de vastgelegde termijnen vier mensen afgetreden en vier nieuwe ingestapt.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van hospice De Cirkel bestaat nu uit de volgende leden: Arie van den Herik (voorzitter), Cees van Breugel (vicevoorzitter), Thirza Romkes (secretaris), Eric van Wingerden (penningmeester), Nico van der Veen en Sasja Ouwens-van Bommel. De vriendenstichting is verantwoordelijk voor de fondsenwerving voor het hospice en als zodanig heel belangrijk voor De Cirkel om haar mooie en betekenisvolle werk te kunnen doen. De twee hospices bieden mensen met zeer beperkte levensverwachting, die niet meer in het ziekenhuis of thuis kunnen verblijven, als ‘bijna-thuis-huizen’ een waardevolle mogelijkheid om in een liefdevolle omgeving hun laatste levensfase door te brengen.

Vorige maand werd tijdens een vrijwilligerslunch afscheid genomen van vier bestuurders van de vriendenstichting. (Foto: Stolk Fotografie) Aansluitend kon het bestuur weer worden aangevuld. Het bestuur wordt ten behoeve van de fondsenwerving in de Alblasserwaard en in de Zwijndrechtse Waard ondersteund door de ambassadeurs Jan van de Wetering en Cees Romkes. De ambassadeurs ondersteunen het bestuur bij de organisatie van activiteiten ten behoeve van het hospice.