DORDRECHT  – Huismeester Ronald Slabbekoorn (59) mag toch aanblijven als huismeester van de voormalige aanleunwoningen van Thurepark. Het wooncomplex was onderdeel van Het Spectrum, maar deze instelling heeft de kleine seniorenwoningen (twee of drie kamers) afgestoten. Sinds 1 februari huren de bewoners niet meer via Het Spectrum maar direct bij Trivire zelf, die eigenaar is van het complex. Door die verandering verschoof de werkplek van Slobbekoorn, die in dienst is van Het Spectrum. Zijn uren zouden voor een klein deel opgevangen worden door een huismeester van Trivire. Daartegen kwamen de 153 bewoners in opstand. (Foto: Stolk Fotografie)

Slobbekoorn: “Ik raakte mijn baan niet kwijt hoor! Ik blijf sowieso tot mijn pensioen volledig in dienst van Het Spectrum. Door het afstoten van het Thurepark zou ik mijn werk als huismeester gaan vervullen in de Prinsemarij, even verderop in Krispijn, dat is ook onderdeel van Het Spectrum. Natuurlijk vond ik het leuk toen ik hoorde dat de bewoners een handtekeningenactie gestart waren, waarin ze Het Spectrum en Trivire vroegen of ik bij hen mocht blijven. Na de handtekeningenactie hebben de bewoners een praatgroep opgericht, die is gaan overleggen met Trivire. De fracties van PvdA en VSP hebben zich solidair verklaard met de bewoners en toen kwam Trivire met een voorstel dat zij mij van maandag tot en met vrijdag voor 15 uur wilden gaan inhuren van Het Spectrum. Met dit voorstel moest tenminste 70 procent van de bewoners het eens zijn. En dat was zo.”

Kleine reparaties

“Vrijdag 9 juni was het daarom een beetje feest. De bewoners zijn heel blij dat ik blijf en ik uiteraard ook. De overige uren van mijn werkweek werk ik dan wel in de Prinsemarij. In het Thurepark komt nog een huismeester van Trivire voor vijf of zes uur; de uren- en taakverdeling moet ik met hem nog gaan afstemmen. Het is fijn dat ik hier mag blijven omdat ik de bewoners al zo lang ken. Sommigen zelfs al 18 jaar, zolang als ik hier werk! Zij weten waarvoor ze mij kunnen inschakelen. Ik doe bijna alles wat betreft klusjes. Van repareren van een slot, een lichtknopje tot het indraaien van een lamp. De woningen zijn bestemd voor 55-plussers maar op dit moment is de gemiddelde leeftijd ruim 70 jaar. En zeg nou zelf je laat iemand van 90 toch niet meer een trapje opklimmen om een lamp te vervangen? Voor mij is zoiets een fluitje van een cent. Iedereen is dus blij.”