DORDRECHT – De online veiling om geld in te zamelen voor de strijd tegen Corona in Bamenda, Dordrechts zusterstad in Kameroen, vond vorige week donderdag plaats. De veiling werd uitgezonden via een livestream vanuit de raadszaal op het Stadhuis van Dordrecht, met niemand minder dan burgemeester Kolff als veilingmeester. Deelnemers konden bieden op een zeer divers aanbod aan veiling-items en deden dat ook enthousiast. Eindresultaat van de veiling is het mooie bedrag van 2150 euro.

Het was de allereerste keer dat er vanuit het Stadhuis van Dordrecht een online veiling werd georganiseerd. Bij het opstarten van de veiling was het voor iedereen dan ook even wennen. Maar al gauw kwam de veiling, onder de bezielende regie van burgemeester Kolff, goed op stoom. Via de chat van MS Teams werd bij sommige items flink tegen elkaar opgeboden. Daardoor gingen beide gewaden van voormalig burgemeester Brok boven de vraagprijs onder de hamer en werd voor het juju masker zelfs een bedrag van 190 euro neergelegd.

Stichting Dordrecht-Bamenda, organisator van de veiling, is erg tevreden over het resultaat van de veiling. “We hadden in totaal nog 2500 euro nodig voor volledige financiering van de initiatieven van onze partnerorganisaties in Bamenda. Dankzij de 2150 euro die de veiling heeft opgeleverd, zijn we daar nu al heel dichtbij!”, aldus Annemiek Schipper, voorzitter van de Stichting Dordrecht-Bamenda.

De stichting hoopt nog voor de jaarwisseling de resterende 350 euro binnen te halen. Daartoe zal de organisatie de veiling-items die niet geveild zijn, volgende week opnieuw op de website plaatsen. Geïnteresseerden kunnen daar een kijkje nemen en per mail (info@dordrecht-bamenda.nl) een bod uitbrengen op de overgebleven items. Daarnaast hoopt de stichting dat Dordtenaren met een kleine gift nog willen meehelpen het bedrag rond te maken.

De totaalopbrengst wordt in zusterstad Bamenda besteed aan initiatieven die enerzijds gericht zijn op de preventie van verdere verspreiding van COVID-19 en anderzijds op het helpen van mensen die door de Corona-crisis in de problemen zijn geraakt. Zo worden mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt met workshops omgeschoold, wordt gewerkt aan speciaal lesmateriaal voor onderwijs op afstand voor kinderen met een beperking, wordt een hulplijn opgezet voor mensen die door de crisis kampen met psychosociale klachten en wordt er voedselhulp opgezet voor gezinnen die het ergst getroffen zijn en kampen met armoede en honger.