DORDRECHT – Nadat de scheidsrechter in eerste instantie de doelen afkeurde vanwege gaten in het net, werden deze snel met tie-wraps gedicht. De wedstrijd kon afgelopen zondag, ietwat verlaat, beginnen. Halverwege de eerste helft kreeg Jowie Wilson van FC Dordrecht Amateurs een rode kaart vanwege een overtreding op Oktay Karaca. Met 11 man tegenover 10 man kwam RCD op 1-0 voorsprong door een snelle reactie van Oktay op een actie van Jeroen Snoek. Na de rust kwam FC Dordrecht Amateurs sterk terug.

RCD had het zwaar en FC Dordrecht kwam terug naar een 2-1 voorsprong. In een snel genomen vrije trap wist Wesley Schrauwen te scoren. 2-2. Na een overtreding op Adil El Yaakoubi moest Wesley Schrauwen het veld verlaten met een tweede gele kaart. John de Wit besloot te wisselen en Kai Advocaat, Ryan Visser en Lars Pieters kwamen het veld op. Lars bleek de gouden wissel, na drie man uitspelen, schoot hij de bal op de keeper, Eelco Jansen, die via zijn handen de bal in het doel zag gaan. Door de gaten in het net moest de scheidsrechter de beslissing nemen of het wel of niet als doelpunt telde. De overwinning ging uiteindelijk naar RCD.