De huizenmarkt in Nederland is de afgelopen jaren een veelbesproken onderwerp. Nadat de coronacrisis startte, begon de woningmarkt oververhit te raken. Door de lockdowns merkte menig Nederlander dat hij of zij toch toe was aan meer ruimte waardoor de vraag naar woningen binnen no time omhoog schoot.

Nu lijkt er iets meer rust op de huizenmarkt te vinden. Maar: met de juiste tips en tricks kun je je woning alsnog binnen no time verkopen. Hoe je dat doet, zochten we voor je uit.

Schakel een goede makelaar in bij woningverkoop

De belangrijkste tip om je huis snel te verkopen, is door een goede makelaar in te schakelen. Verspreid over heel Nederland vind je makelaars die precies weten wat er moet gebeuren om je woning snel en voor de goede verkoopprijs te verkopen. Neem bijvoorbeeld Thoma Post makelaars in Amsterdam, professionals met meer dan 25 jaar ervaring binnen het vak. Het grote voordeel van het inschakelen van zo’n goede makelaar is dat je zelf niet veel tijd en energie hoeft te steken in het verkoopproces. 

Een makelaar weet immers wat er speelt en wat er nodig is om kijkers te scoren voor je woning. Natuurlijk kun je, als je wilt, altijd zelf een handje helpen om je huis nog sneller te verkopen, maar over het algemeen is een goede makelaar in de arm nemen al een hele goede en slimme stap. Wil je je huis liever zelf verkopen? Dat kan, maar houd er dan wel rekening mee dat dit minder snel gaat dan wanneer je een deskundige makelaar inschakelt.

Maak de woning tijdig helemaal verkoopklaar

Heb je een makelaar gevonden die bij je past? Dan is het tijd om je huis verkoopklaar te maken. Ook mét makelaar moet je woning er immers aantrekkelijk genoeg uitzien om te kunnen verkopen. Het verkoopklaar maken van je huis is redelijk eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Zo is het aan te raden om je huis goed op te ruimen en te ontdoen van de grootste persoonlijke spullen. Misschien kunnen de muren een opfrisbeurt gebruiken door er een nieuwe lik verf op te doen.

Zorg er ook voor dat de ruimtes er aantrekkelijk uitzien. Denk aan een nette woonkamer zonder al te veel spullen maar met een paar sfeervolle elementen zoals kussens en plaids op de banken en stoelen en een schaal met grote kaarsen op tafel. Op die manier zorg je wel voor sfeer in huis zonder dat het een te persoonlijke weergave is van je spullen. Je kunt dus met weinig geld ervoor zorgen dat je huis aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Is er nog ruimte voor aanpassingen met meerwaarde?

Heb je nog geen haast om je huis nu te verkopen, maar zie je het wel zitten om dit in de toekomst op een snelle manier te doen? In dat geval kun je nu nog investeren in bepaalde aanpassingen in je huis die ervoor zorgen dat je woning uiteindelijk alleen maar meer waard wordt. Experts verwachten namelijk zelfs dat de huizenprijzen de komende jaren nóg meer gaan stijgen, dus met de juiste (duurzame) veranderingen kan dat positief zijn voor de verkoopprijs van je huis.

Er zijn namelijk bepaalde dingen die je aan kunt passen waardoor je huis nog meer waard kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van zonnepanelen, een warmtepomp of andere energiebesparende maatregelen. Dat is in tijden van een hoge energie- en gasprijs voor veel mensen meer dan welkom. Ook het toevoegen van een veranda, overkapping, serre of dakkapel zorgt voor meerwaarde van je woning. Het kan dus zeker geen kwaad om je hier even in te verdiepen.

Maak mooie en duidelijke foto’s van het huis

Waar je tot slot extra aandacht moet schenken, is aan hoe je je woning online presenteert op het moment dat je het huis wilt gaan verkopen. Dat doe je onder andere met mooie foto’s en video’s van je huis. Het maken van dergelijke beeldcontent kun je zelf doen als je handig en goed bent in fotografie, maar wanneer dat niet het geval is, is het aan te raden om dit door een professionele fotograaf te laten doen. Hij of zij kan je huis namelijk écht verkoopklaar op beeld zetten.

Goede foto’s kunnen er namelijk voor zorgen dat mensen überhaupt de stap nemen om te komen kijken. Wist je dat professionele foto’s zorgen voor 150% meer geïnteresseerden dan slechte foto’s? Dat is je investering dus zeker waard. Kortom: investeer in een goede makelaar zoals Thoma Post makelaars in Amsterdam, zorg voor een sfeervol huis met duurzame toepassingen én laat mooie foto’s maken om je huis sneller te verkopen.

 

(Foto: pexels.com)