DORDRECHT – In De Rank in Dubbeldam wordt op zaterdag 5 april een benefietconcert gehouden voor Alpe d`HuZes. Drie muziekgezelschappen verlenen hun medewerking.

Als eerste zal vocalgroup Diff’rent Voices optreden, een veelzijdige zanggroep met een repertoire van pop tot klassiek, van close harmony tot musical. Daarna geeft jazzcombo Dreamteam een optreden. Zij bestaan al enige jaren en treden nu voor het eerst op in de huidige samenstelling. Het repertoire bestaat uit goed in het gehoor liggende jazzmuziek in de stijl van Duke Ellington. Het concert wordt afgesloten met een optreden van het Showorkest Pro Patria. Dat zal een gevarieerd programma ten gehore brengen.

Het concert begint om 14.30 uur en wordt georganiseerd door Marius den Haan, die meedoet aan Alpe d`HuZes. Dit is een evenement waarbij de deelnemers zoveel mogelijk geld proberen te verzamelen voor de strijd tegen kanker door een aantal keer de beroemde Alpentop op te fietsen. Marius heeft nauwe banden met alle deelnemende muziekgroepen. Hij heeft ruim 20 jaar bij Pro Patria gespeeld en heeft pas nog met een aantal uitvoeringen van Diff’rent Voices meegedaan. Ook is hij nu drummer bij het jazzcombo.

De toegangsprijs is 5 euro. Alle musici doen belangeloos mee. Ook wordt De Rank gratis ter beschikking gesteld om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen voor het goede doel. Het adres: Dubbelsteynlaan West 70.