DORDRECHT – Het leeuwendeel van de Dordtse zaterdagclubs liet het dit weekeinde volledig afeweten. Alleen de vierdeklassers ODS (1-2 tegen Barca) en Dubbeldam (3-1 versus Lekvogels) bleven aan de goede kant van de score.

Eersteklasser Oranje Wit hield één punt over aan de thuiswedstrijd tegen promovendus Altena, maar dat voelde als een nederlaag. Het elftal van Pippy Pruymboom verspeelde aan de Middelweg twee kostbare punten in jacht op een prijs, tegen een opponent die in de brandhaard van 1C kampeert. Komend weekend gaat Oranje Wit op bezoek bij koploper VVGZ.
In 2F ging DFC in de slotfase met 2-1 onderuit bij GDC, dat ook tegen afzink strijdt. Voor de pauze domineerde DFC, na de pauze GDC. Wieldrecht belandt steeds verder in de zorgen. Aan de Smitsweg triomfde Hardinxveld met 0-2. Hoofdtrainer Virgil Breetveld had de de zware taak zijn vizier weer op Wieldrecht te richten, na een dag die bij FC Dordrecht, waar Breetveld ook verantwoordelijk is, in het teken stond van het overlijden van Theo Bos.
In de derde klasse C zal EBOH alle zeilen moeten bijzetten om een nacompetitieticket weg te grissen. De titel is definitief geen item meer aan de Schenkeldijk na het 2-1 verlies bij Groot-Ammers. Voor SC Amstelwijck is handhaven het enige advies na de 1-0 nederlaag bij VVAC.