DORDRECHT – Op woensdagavond 26 juni gaat voor rond de 800 lopers de zomer sportief van start met de Zoomer Wantijrun. Tijdens 5 of 10 kilometer of de 10 Engelse Mijl (16,1 kilometer) kunnen de lopers genieten van een mooie route langs het Wantij. De weersverwachting doet tot nu toe de naam van deze run eer aan; het werd tot nu toe steeds een mooie zomeravond. (Foto: Zoomer Wantijrun)

Op 26 juni zullen de lopers vanaf de atletiekbaan van Fortius van start gaan. Het startschot klinkt om 19.35 uur voor de 10 Engelse Mijl, om 19.40 uur voor de 5 kilometer om 19.45 uur voor de 10. Naast drie mooie routes worden de lopers feestelijk onthaald aan de finish op Sportpark Reeweg.

Zoomer

Met ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijke deelnemers, een vertegenwoordiging van alle leeftijdscategorieën en van ervaren tot beginnende lopers is de Zoomer Wantijrun een leuk Dordts sportief evenement, dat dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd door Zoomer Makelaardij. Voor alle winnaars op de verschillende afstanden is er een waardebon van Runnersworld en alle lopers ontvangen een medaille als aandenken. Op www.zoomerwantijrun kan iedere loper zijn tijd en persoonlijke video-opnames de dag na de run terugvinden.

Ambassadeur

Marijn Markussen (onder), professioneel triatleet, is ambassadeur van de Zoomer Wantijrun, waarvan dit jaar de opbrengsten ten goede komen aan de DrechtStadLoop (kinderafdeling ASZ) en aan Stichting Voor Sara. Markussen zal via social media de lopers voorzien van tips ter voorbereiding en ook op de avond zelf als loopcoach aanwezig zijn om lopers naar een bepaalde eindtijd te coachen.

Bedrijvenrun

Bedrijven zijn ook van harte welkom om mee te strijden om de Zoomer Wantijrun Wisselbokaal. Met een team van minimaal drie en maximaal zes lopers kunnen bedrijventeams op de 5 kilometer laten zien wie het sportiefste team heeft. Wie gaat dit jaar de wisselbokaal overnemen van Medplus Fysiotherapie en Sport?

Inschrijven

Op www.zoomerwantijrun.nl kun je je nog aanmelden tot en met 25 juni. Op woensdag 26 juni kun je je ook in de sporthal van Fortius vanaf 18.00 uur nog inschrijven. Kom dan wel op tijd!  Kijk voor meer informatie op www.zoomerwantijrun.nl.